tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESMedborgerlig Samlings Jovica Andonov dömd till tre års fängelse

Medborgerlig Samlings Jovica Andonov dömd till tre års fängelse

Gab

Attunda tingsrätt har nu dömt företagaren Jovica Andonov, som ställde upp för Medborgerlig Samling under valet 2018, till tre års fängelse för grovt vapenbrott och försök till grov misshandel. Domen kom ut den 31 mars 2021. Under december 2018 skall Andonov ha försökt skydda sin privata egendom från en litauisk medborgare på misstänkt stöldturné i Sverige.

Andonov och två andra personer uppmärksammande den 2 december 2018 litauern när han snokade runt i ett industriområde – enligt egen uppgift för att länsa containrar för klädinsamling. När Andonov konfronterade honom och försökte öppna dörren försökte han avvika från platsen. Litauern blev då beskjuten med två eller tre skott. I samband med detta blev han förföljd av Andonov i en Jeep och de krockade.

Andonov menade å sin sida att det hade varit inbrott i hans fastighet och att han med skottsäker väst åkte dit klockan tre på natten. På plats försökte litauern köra över honom två gånger och han öppnade därför verkanseld med en pistol han hittade på plats.

Enligt vittnen hade litauern brutit sig in i industrifastigheten från baksidan och släpat ut en grill och stötfångare på en gångväg.

Tingsrätten tyckte inte det var ”proportionerligt att avlossa de två skotten genom bilen”. Andonov fick operera en rupterad menisk efter det som inträffade. Alla bilar blev enligt domen krockskadade under kaoset.

Andova äger företaget MTO Bilcenter AB som omsatte nästan 200 miljoner kronor under 2019.

MEST POPULÄRA