torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESMassövervakningen expanderar i Svedala

Massövervakningen expanderar i Svedala

Gab

Statens främsta vapen för att låtsas att det mångkulturella experimentet fungerar, massövervakning och ett kontantfritt samhälle, expanderar nu i Svedala.

Från i dag finns därför en övervakningskamera monterad i Svedala centrum, vid Storgatan mellan Grönegatan/Långgatan. Polisen menar i ett pressmeddelande att människor som bor där känner sig tryggare nu. Kameran är stationär och har satts upp i ”brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte”.

Det skall enligt polisen ha förekommit ”störningar och trakasserier som bland annat boende och näringsidkare upplever i område”. Kommunpolisen Paul Nilsson menar att Svedala centrum har blivit ”lite av en uppehållsplats för ungdomar och andra som tyvärr inte bara har rent mjöl i påsen”.

Regelverket från Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) ger polisen rätt att utan tillstånd sätta upp kameraövervakning i 90 dagar. Den lokala polisen hyllar initiativet och påpekar att ”kameraövervakning är ett komplement till det ordinarie brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet, och gör också utredningsarbetet mer effektivt”.

Om 90 dagar skall effekterna av den nya massövervakningen utvärderas.

MEST POPULÄRA