torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESLivstidsdömde S-politikern Ashkan Ekman Ekhtiari har fortfarande vårdnaden om sitt barn -...

Livstidsdömde S-politikern Ashkan Ekman Ekhtiari har fortfarande vårdnaden om sitt barn – kaos i domstolarna

Gab

Socialdemokraten Ashkan Ekman Ekhtiari dömdes förra året till livstids fängelse för att ha avrättat sin fru med ett skott i huvudet. Trots detta är Ekhtiari fortfarande vårdnadshavare för sonen och har dragit igång ett kaos med myndigheterna. I en ny dom från förvaltningsrätten i Luleå som kom ut den 10 maj 2021 menar bland annat Socialnämnden att han ”brister i omsorgen” av sitt barn. Myndighetslandet Sverige verkar stå helt handfallet inför klankulturen.

Från domen framgår det att barnet nu bereds vård under 1 och 2 §§ LVU. Trots att det gått 15 månader sen avrättningen av mamman är det alltså först i dag som myndigheterna ”kunnat agera” – delvis.

Vidare framgår det att Ekhtiari ”har svårt för att samarbeta med socialtjänsten. Han har bland annat inte undertecknat den tidigare gällande eller nuvarande vårdplanen. Han har även motsatt sig att en särskilt förordnad vårdnadshavare” och när det gäller barnet att han har uppmanats av den morddömde pappan ”att avstå från det skadestånd som han fått med anledning av brottmålsdomen”. Istället skall andra släktingar ha ”velat använda medlen för att investera i fastigheter i utlandet”. Barnet har även påtvingats uppdrag ”att genomföra försäljningar av familjens ägodelar och tvingats handskas med influtna medel som ska komma faderns släkt till godo”.

Samtidigt skall Kriminalvården har beslutat att han inte får ha umgänge med sonen. Det är oklart varför mördaren fortfarande har vårdnaden om barnet i domen.

Sverigedemokraterna har nyligen lagt en motion på ämnet.

MEST POPULÄRA