söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESLiberalernas psyksjuka pedofil Olov Giertz dömd igen

Liberalernas psyksjuka pedofil Olov Giertz dömd igen

Släpps ut igen av kvinnlig domare trots att han måste in på psykvården omedelbart

Gab

Den 11 maj 2021 dömde Linköpings tingsrätt en av Liberalernas kandidater för hemfridsbrott och ofredande. Enligt domen skall Olov Giertz ha sålt en katt till ung tjej i Motala och levererat den. Under transaktionens förlopp bestämde han sig för att stanna i tjejens lägenheten och la sig jämte hennes två månader gamla bäbis i sängen. I samma veva skall han ha erbjudit massage och att ta bilder och sen somnat i soffan istället för att åka hem. Trots att polisen fick hämta honom från bostaden fortsatte han sen att skicka runt 20 meddelanden till den unga tjejen.

Redan under oktober 2019 dömdes dock Giertz för sexuellt ofredande. Från domen framgår att han har blottat sig och runkat framför två flickor på en buss och även gjort sexuellt närmanden mot en 15-årig flicka i en sovsal.

Katrin Hallsten dömde i det första tingsrättsmålet och påföljden blev 18 000 kronor för tre fall av sexuellt ofredande. I det senaste fallet var Ida Ehrencrona domare och påföljden bestämdes till 3 000 kronor. En av nämndemännen, Hassan Hassan, ville frikänna för hemfridsbrott.

I målet från 2019 ändrade hovrätten tingsrättens dom och tvingade honom att underkasta sig ”den psykiatriska vård och behandling som Frivården bestämmer” men fastställde den annars.

Giertz är i skrivande stund fortfarande aktiv på Facebook trots att det är ett brott mot företagets säkerhetsrutiner. Han är annars känd för att ha cyklat 12 000 kilometer i Nordamerika. Han ställde under 2018 upp för Liberalerna i valet till kommunfullmäktige i Linköping.

MEST POPULÄRA