söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESLiberal kommunalpolitiker dömd för sexuella närmanden på kollega - hittade honom på...

Liberal kommunalpolitiker dömd för sexuella närmanden på kollega – hittade honom på homosexuell dejtingapp

Gab

Mikael R Svensson som ställer upp för Liberalerna i Mölndals kommun har nu dömts av Göteborgs tingsrätt för sexuellt ofredande av en kollega på jobbet. Svensson skall ha hittat kollegans profil på appen Grindr och därefter gjort sexuella närmanden mot honom på arbetsplatsen samma dag. Påföljden har bestämts till 3 000 kronor, men han skall också betala 5 000 kronor till offret.

Dagen när det inträffade hade Svensson precis sett den 20 år yngre kollegan på appen Grindr. Svensson inledde sina sexuella närmanden efter att han tagit med kollegan på ett klädombyte och började då att ta på hans könsorgan. Efter detta skall han ha hållit fast offret och tryckt sitt eget könsorgan mot hans rumpa. Strax efter händelsen bad Svensson om ursäkt genom att skicka ett meddelande på appen.

Svensson å sin sida menar att han bara masserat sin kollega och i samband med detta försökt hjälpa honom att få rätt på könsorganet i underkläderna. Han menar vidare att han brukar ha med en massagebänk till arbetsplatsen och att han ofta masserar olika kollegor.

Vi har sökt Liberalernas gruppledare Marcus Claesson i Mölndal för en kommentar utan framgång.

Nya Riks har däremot varit i kontakt med Mikael R Svensson som över telefon uppger att han inte har något minne av att han stod på valsedeln för Liberalerna under 2018.

MEST POPULÄRA