söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKES"Lapp" kan nu bli ett olagligt ord

”Lapp” kan nu bli ett olagligt ord

25 procent av Sveriges landyta (Lappland) hetsar nu mot folkgrupp

Gab

Vice chefsåklagare Peter Salzberg vid Åklagarkammaren i Luleå anför nu inför Gällivare tingsrätt att ordet ”lapp” är ett förbjudet ord och åtalar en person för hets mot folkgrupp för att ha yttrat det. Detta trots att ”lapp” är svenska och ”same” är från ett helt annat språk, samiska. Nu vill alltså svenskt rättsväsende tvinga ner svenskarna på knäna och tvinga dem att använda ord från andra språk istället.

En svensk åklagare menar att man inte får använda ordet ”lappar”.

Det är visserligen ordet i sin obestämda pluralform som yttrats men åklagaren verkar ha synen att ordet missaktar lapparna som helhet.

Som en sidoeffekt kan landskapet Lappland nu alltså komma att tvingas till ett namnbyte, detta trots att svenskarna kallat området så sedan 1300-talet eller längre tillbaka i tiden. Området med det misstänkt olagliga namnet omfattar ungefär 25 procent av Sveriges landyta. Det är oklart hur svenska myndigheter kommer att hantera namnet på finska Lappland.

Anmälan inkom till polisen den 9 juni 2021 och åtal väcktes den 6 juli 2021. Det rör sig alltså om ett mycket allvarligt och högprioriterat brott enligt Åklagarmyndigheten.

Om migranter skulle gå runt och leta upp etniskt svenska barn och hälla svavelsyra i deras ögon och samtidigt skrika ”svennejävel” och ”dö äckliga svenskjävel” och lägga ut filmer på social medier skulle det inte falla under lagen om hets mot folkgrupp. Detta eftersom vi inte erkänns som folkgrupp i vårt eget land.

I fallet med yttrandet av ordet ”lapp” åtalar åklagaren för hets mot folkgrupp av normalgraden vilket kan ge upp till två års fängelse.

Fler och fler förstår i dag i Sverige att HMF-lagstiftningen handlar om att förbjuda annat än Socialdemokraternas politik med massmigration. Syftet är att skrämma och utöva politisk terror mot den svenska folkgruppen.

MEST POPULÄRA