söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESLäkaren Tawfik Al Rahil skulle behandla kvinna - våldtog istället

Läkaren Tawfik Al Rahil skulle behandla kvinna – våldtog istället

Gab

Den 34-åriga syriska läkaren Tawfik Al Rahil från Hama, Syria dömdes i förra veckan till två års fängelse av Uppsala tingsrätt. Enligt domen har han under 2019 gjort sig skyldig till ringa misshandel och skadegörelse, något som han följde upp med en våldtäkt under december 2020. Han skall ha lurat i en kvinnlig patient att hon hade en allvarlig sjukdom och sen våldfört sig på henne vaginalt och analt. I processen har han även tryckt sitt erigerade könsorgan mot henne. Det hela var inte ”medicinskt befogat”.

Under november 2020 fick en kvinna smärta rakt in i bröstet och en klump i halsen och åkte därför till en akutmottagning. Läkaren Al Rahil började vid besöket att klämma henne på brösten. Han menade att hon hade klumpar i dem och behövde vidare ”genomgångar”. Efter detta började han ringa henne i hemmet och övertygande henne om att hon hade cancer varvid en ultraljudsundersökning bokades upp. Han mötte henne vid ett senare tillfälle utanför ett apotek och tog med henne på undersökningen.

Väl i ett rum på mottagningen stoppade han in sina fingrar i hennes underliv
och körde dem in och ut minst femton gånger. Under tiden frågade han patienten om det hela var ”behagligt”. Efter detta stoppade han in ett finger i hennes anal. Han fortsatta sen att klämma på brösten ”samtidigt som han mumlade olika klockslag”. Hon noterade att han hade en erektion.

Efter övergreppet sa Al Rahil att det var ”synd att en sådan fin människa skulle dö”. Dagen efter textade den arabiska läkaren henne att ”det var väldigt trevligt”.

Kvinnan har efter det inträffade genomgått en mammografiundersökning. Hon har inte cancer.

Domare var Åsa Hanna och påföljden blev två års fängelse. I domen ingår en ringa misshandel av en annan kvinna. Straffet sattes ner med sex månader eftersom han förväntas bli av med sin läkarlegitimation. Syrien kan inte utvisas eftersom Sverige delar ut svenska medborgarskap på expressfart.

MEST POPULÄRA