söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESKommunistisk bostadsform hyllas av SVT i okritiskt reportage - "förstahandskontrakt"

Kommunistisk bostadsform hyllas av SVT i okritiskt reportage – ”förstahandskontrakt”

Dela toalett? Ett förstahandskontrakt enligt SVT.

Gab

Reportern Johan Juhlin marknadsför nu företaget ”Colive” på SVT Nyheters hemsida. Detta helt utan några som helst skrupler i enlighet med det vänsterextrema mediets inofficiella policy. Även på Twitter vilseleder de grovt om lägenheterna och kallar de sex kvadratmeter stora rummen utan toalett för ”ett hyreskontrakt i förstahand”.

Lägenheterna är i själva verket inte alls förstahandskontrakt utan kommersiella kollektiv. I Colives fastighet ryms det 17 lägenheter och varje delas av mellan 5 till 6 personer där de bland annat får stå i kö för att använda dusch, toalett, och kök. Även kylskåpen är ett gemensamt utrymme. Från reportaget handlar det egentligen om ett lite lyxigare studentboende som kostar 7 000 kronor per månad. Varje lägenhet hyrs alltså ut för närmare 40 000 kronor totalt i månaden.

Enligt SVT ligger hela systemet utanför bostadskön då företaget istället matchar personligheterna på hyresgästerna – i utvärderingar tar de bland annat reda på hyresgästens ”värderingar”.

SVT brukar ofta hylla projekt där det finns möjlighet att grovt diskriminera människor med avvikande värdegrund. Nu ser troligtvis det vänsterextrema mediet det som sin huvuduppgift att bevaka företaget för avvikelser från just SVT:s egna vänsterextrema värdegrund. Om sådana avvikelser upptäcks kommer de sen straffa Colive i ett omfattande drev där alla vänsterextrema regler förväntas följa till punkt och pricka. Det kan till exempel handla om kollektivavtalet för företagets städpersonal eller liknande.

Att den vänsterextrema svenska bostadspolitiken har skapat en av världens mest dysfunktionella hyresmarknader med tillhörande bostadsbubbla är inte något som SVT brukar reflekterar över. Detta eftersom sådan kritik upplevs som ett hot med dem själva.

MEST POPULÄRA