onsdag, juni 16, 2021
 
HemVIDEOKomikern Steve Inman raderad på Facebook - hade 165 000 följare

Komikern Steve Inman raderad på Facebook – hade 165 000 följare

Den repressiva plattformen Facebook flyttar hela tiden fram positionerna.

Gab

Den amerikanska komikern Steve Inman har i veckan helt raderats från Facebook. Detta följer flera månader av avstängningar i 30 dagars intervaller där artisten inte har kunnat publicera sitt helt lagliga material. Kontot hade lite drygt 165 000 följare när det raderades. När Nya Riks pratar med Inman menar han att Facebooks administratörer har punktmarkerat just honom för material som de tillåter att andra lägger upp. Inman finns dock kvar på GAB där han har 3 500 följare. På Twitter har han kvar sitt konto men är censurerad för ”stötande innehåll”.

Inman bor i den vänsterdominerade staten Kalifornien från vilken har visar sitt stöd för Donald Trump och tar avstånd från AFA/Antifa och liknande grupperingar som förstör det amerikanska samhället. Inman har skapat en del karaktärer, så som Andy Tifa, i videor där han sen agerar sportkommentator.

Nedan följer ett litet utdrag av det som permanent har raderats från Facebook:

VIDEO: USA är trötta på Antifa och deras upplopp i amerikanska städer
VIDEO: En upploppsmakare från Antifa hamnar på en polisbils huv och körs iväg några hundra meter.
VIDEO: En person fejkar polisvåld på en flygplats men uppmärksammade inte kameran.

Inman berättar för Nya Riks att hela hans primära plattform har tagits bort i ett svep. Samtidigt påpekar han att alla videor som Facebook har satt dit honom för fortfarande ligger på flera andra sidor på plattformen.

Facebook har en policy att aldrig förklara varför de tar bort konton och har därför heller inte fått frågan.

MEST POPULÄRA