onsdag, juni 16, 2021
 
HemINRIKESKnarkcentralen i Östhammar gav tio års fängelse - "britten" Imran Sajjad Rasool...

Knarkcentralen i Östhammar gav tio års fängelse – ”britten” Imran Sajjad Rasool utvisas inte

Gab

Uppsala tingsrätt meddelade i dag dom i ett fall med två yngre personer i Östhammar. Enligt domen har de drivit en knarkcentral på Gräsö och sålt droger på internet. Under en husrannsakan för ett år sedan fann polisen två kilo heroin, tre kilo kokain, 3,5 kilo ecstasy och ytterligare ett kilo amfetamin i huset ute på skärgårdsön. Paret har under rättegången ha skyllt på en person vid namn ”Tom” men tingsrätten bedömde inte detta som trovärdigt och dömer dem därför till tio års fängelse per person.

Den ena dömda är den brittiske medborgaren Imran Sajjad Rasool, men åklagaren har inte begärt utvisning och rätten har inte heller fattat ett beslut om detta ”ex officio”. Den andra dömde är den svenska medborgaren Jenny Magdalena Lindström.

Både döms för åtta fall av synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Mannen döms även för vapenbrott då han haft en plomberad revolver.

En Bitcoin skall ha tagits i förvar av tullverket. Knarkförsäljningen skall enligt domen ha hanterats med den krypterade chat-tjänsten Wickr.

Lindström är tidigare dömd för narkotikabrott av samma tingsrätt. Den gången gällde det mindre mängden MDMA, kokain och cannabis.

Domen i fallet kan laddas ner här.

MEST POPULÄRA