torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESKnarkande kommunist från Vänsterpartiet bodde gratis i Strängnäs

Knarkande kommunist från Vänsterpartiet bodde gratis i Strängnäs

Gab

Under april 2021 dömde Eskilstuna tingsrätt Vänsterpartiet kommunisternas Maria Fernström till 1 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott. Enligt förundersökningen verkar hon ha rökt på i lägenheten och sen fått husrannsakan. Inne i lägenheten återfann polisen runt fem gram cannabis och lite andra kringprodukter som knarkare behöver. Åklagaren föreslog 2 500 kronor i böter men domare Immanuel Winbergh gav 1 000 kronor i rabatt.

Ungefär ett år tidigare slutade Fernström och hennes kommunistiska äkta make, som båda ställde upp i kommunalvalet för Vänsterpartiet, att betala hyra för lägenheten till Strängnäs kommun. Hon stämdes därför av kommunen och fick den 9 juni 2021 en tredskodom emot sig på 32 000 kronor. Enligt domen skall de ha bott gratis i lägenheten från juni 2020 med vissa undantag. Hon är nu även skyldig kommunen för flyttstädning, bortforsling av bohag och diverse omkostnader för indrivningen.

Det är oklart vad de tror att de kommer att kunna uträtta i en kommunfullmäktige nu när den gamla hemkommunen framgångsrikt stämt dem.

Båda kommunisterna bor numera separat i andra kommuner. Det är inte känt om de respekterar äganderätten och sköter sig.

MEST POPULÄRA