söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESKen Ring nu en av Sveriges värsta återfallsförbrytare

Ken Ring nu en av Sveriges värsta återfallsförbrytare

Har troligtvis kört utan körkort i tio år - myndigheterna står handfallna

Gab

Rättsväsendet svängdörrsprincip har nu hamnat i symbios med den multikriminella knarkaren Ken Ring som döms på löpande band för mindre allvarliga brott. Trots att han uppenbarligen har övergått till att vara rättshaverist fortsätter domstolarna att kräva in blygsamma böter som inte på långa vägar täcker samhällskostnaderna. Rättsväsendet kan dessutom inte längre hålla takten med hans brottslighet.

Den 20 maj 2021 dömdes Ring för grov olovlig körning av Norrtälje tingsrätt. Ett brott som han begick en månad tidigare. Samtidigt är han stämd av åklagarkammaren i Uppsala för samma brott två gånger men även rattfylleri och narkotikabrott.

Även under november 2020 dömdes han till 2 500 kronor i böter för grov olovlig körning av Norrtälje tingsrätt. Västerorts åklagarkammare och Åklagarkammaren i Norrköping och Åklagarkammaren i Linköping har andra fall som ligger i kö för både olovlig körning och rattfylleri. Även Attunda tingsrätt har ett pågående fall gällande rattfylleri. Samma tingsrätt dömde honom för tre fall av olovlig körning under 2019.

Under 2017 dömdes för två fall av rattfylleri och ett fall av narkotikabrott.

Han skall ha uppgett att han hade ett kenyanskt körkort gällande det senaste fallet. Samma ursäkt skall ha använts för liknande brottslighet under 2011, 2013, 2017 och 2019. Trots detta fick han bara 3 500 kronor i böter för det senaste brottsfallet. Det verkar alltså som att Ring har kört runt i Sverige utan körkort i minst tio år.

Han är född i Sverige men har under längre perioder bott i Kenya. Enligt uppgift skall han han tidigare ha livnärt sig som ”rappare”.


Som ett sidospår kan nämnas att Ring under valet 2018 blev ett affischnamn för återvandring.

Ken Ring involverades i memetisk krigföring under valet 2018. Foto Nya Riks.

MEST POPULÄRA