onsdag, juni 16, 2021
 
HemINRIKESKD:s präst i Fredrika dömd till fyra månaders fängelse

KD:s präst i Fredrika dömd till fyra månaders fängelse

Prästen körde i diket med 1,8 promille

Gab

Kristdemokraternas (KD) lokala präst i Fredrika, Håkan Ögren, har nu dömts till fyra månaders fängelse för blandad grov brottslighet. Lycksele tingsrätt meddelade den 17 maj 2021 att han har gjort sig skyldig till misshandel, hemfridsbrott och grovt rattfylleri. KD är det partiet i Sverige som har de värsta kriminella på sina valsedlar. Nu ökas listan på.

KD har inga problem med grovt kriminella då de bland annat representeras av den dömda mördaren Sam Tore Uhlin i Vadstena och våldtäktsmannen Sayr Khawsho i Olofström. I sammanhanget kan även nämnas, den klanröstade assyriern, Isa Isa i Norrköping som fick sitta 12 år i fängelse. Det är därför troligt att ett biktande samtal med partiledning löser alla problem i vanlig ordning.

Ögrens dom innehåller brottslighet från flera olika tillfällen. Den 7 augusti 2020 gjorde han sig skyldig till brott mot knivlagen. På nyårsnatten följer han upp med misshandel och olaga hot. Under den 20 februari blir det en grov rattfylla med 1,8 promille och allt avslutas den 9 april 2021 med ett hemfridsbrott och olaga dödshot.

När han togs för brott mot knivlagen var han beväpnad med tre knivar och en yxa. Ögren motiverade innehavet med att han skulle hedra en avliden jägare under en begravningsgudstjänst. Vidare motiverar Ögren dikeskörningen som inträffade när han var rattfull med att vägen var ”oplogad”.

Ögren dömdes under 2015 för rattfylleri där han samtidigt åtalades för olaga hot mot den som står överst på partiets valsedel.

MEST POPULÄRA