torsdag, juni 17, 2021
 
HemUTRIKESKalifornien skall göra duktiga elever sämre på matematik i jämlikhetens namn

Kalifornien skall göra duktiga elever sämre på matematik i jämlikhetens namn

Gab

Kaliforniens utbildningsdepartement skall nu göra duktiga elever sämre på matematik genom att blanda dem med okunniga barn. Detta för att jämna ut ”klyftorna” och trycka tillbaka begåvade personer. Det rapporterar den libertarianska tidningen Reason.

Enligt tidningen återfinns materialet i en flera hundra sidor lång rapport som delstaten Kalifornien nyligen har släppt. Fokus i rapporten skall ligga på ”orättvisa” och flertalet metoder föreslås bli verklighet för att komma till bukt med att alla individer inte har exakt samma begåvning och förutsättningar.

Ett av förslagen är att man inte skall få lov att segregera barnen efter begåvning förrän i gymnasiet. I rapporten står det att man skall förkasta ”idéer om naturliga begåvningar och talanger”.

I introduktionen uttrycker de att ”utvecklingen av matematik i den utbildande miljön har resulterat i dramatiska orättvisa för färgade studenter, flickor och studenter från familjer med låga inkomster”.

De svenska skolorna hade allmän och särskild matematik från årskurs sju fram till mitten av 90-talet. Det hela avskaffas i den nya läroplanen 94 under en vänstervriden borgerlig koalitionsregering.

MEST POPULÄRA