söndag, juni 13, 2021
 
HemINRIKESJudisk familj ljög om hatbrott med Hitlermustasch - fick 15-årig grek dömd...

Judisk familj ljög om hatbrott med Hitlermustasch – fick 15-årig grek dömd för förtal

Det sjuka beteendet skapar otvivelaktigt mer antisemitism i samhället

Gab

Nya Riks rapporterade för tre dagar sen om ett förtalsmål från Ystads tingsrätt som verkade ha spårat ur totalt. I domen står det att ett grekiskt barn skall ha målat på en mustasch på ett foto av en judinna från skolan. Nu visar det sig att både judinnan och hennes mamma har ljugit genom helt rättsfallet – någon Hitlermustasch har aldrig målats på utan den var istället fransk eller mexikansk. Trots detta dömdes den 15-åriga greken för både förtal och hets mot folkgrupp.

Förundersökningen inleds med en kopia på en anmälan från mamman Anett Barook. Av den framgår att mamman uppgett att NN ”spridit en bild på dottern Elizabeth med en ditmålad Hitlermustasch.” Det står vidare att ”bilden är Elizabeths klassfoto där man ritat till en Hitlermustasch”. Anmälan upprättades av mamman 11 januari 2021. Inga av dessa påståenden stämmer och mamman har helt enkelt valt att ljuga för polisen om ett påstått hatbrott.

Anmälan från mamman där hon ljuger två gånger om en Hitlermustasch. Kollage Nya Riks.

Dottern Elizabeth kallas till förhör den 20 januari och ljuger vilt i förhöret precis som mamman. Till förhörsledaren påstår hon ”De skickade klassfotot om och om igen och en gång var det med mustasch på som såg ut som hitlermustasch”. I förhöret fortsätter hon och säger att ”Mamma tror det är något med Hitler och judar och ge mig Hitler genom det. Jag tror också det eftersom de lagt upp saker om judar innan de lade upp den med mustaschen.”

Även dottern ljuger till polisen om Hitlermustaschen. Skärmdump förundersökningsprotokollet.

I ett förhör den 29 januari framstår mamman som helt hysterisk och kallar de andra barnen på skolan för ”Hitler fans” och menar att det som har hänt för ”mobbing på högsta nivå”.

Men stormen av lögner stannar inte där. Den 3 februari är det förhör med ”mentorn” Jessica Lewer-Allen som även hon ljuger tillsammans med förhörsledaren Eva-Marie Suzanne la Fleur. Utredaren frågar under förhöret helt felaktigt ”Vad tror du att en ditmålad hitlermustasch på Elizabeth har för syfte?” varvid Lewer-Allen ljuger och påstår att ”De har på något sätt satt ihop judinna och Hitler”. Detta trots att en sådan bild inte ens existerar.

I ett förhör ljuger på en lärarinna och förhörsledaren om att det finns en Hitlermustasch. Foto förundersökningsprotokollet.

I stämningsansökan daterad 26 mars från Åklagarmyndigheten har kammaråklagare Mathias Larsson skrivit att ”Ett motiv för gärningen har varit att kränka målsäganden pga hennes judiska ursprung.”

I domen som publicerades den 26 april 2021 av tingsrätten pratas det istället om en ”svart mustasch” och rätten dömde alltså både för ett hatbrott och förtal. Detta trots att den påstådda Hitlermustaschen aldrig ens existerat.

Nya Riks har sökt mamman på telefon med hon har vägrat ta emot samtal.

MEST POPULÄRA