tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESJörgen Fogelklous sista dagar är nu räknade - Flashbackhacket skördar ytterligare ett...

Jörgen Fogelklous sista dagar är nu räknade – Flashbackhacket skördar ytterligare ett offer

Gab

Ett nytt drev har nu skapats av Aftonbladet och Dagens Nyheter för att få bort Sverigedemokraternas (SD) starke man i Göteborg, Jörgen Fogelklou. I kommunalvalet 2018 misslyckades Fogelklou med att ta greppet om staden och levererade ett katastrofresultat. Överlag gick SD upp med 37 procent på riksnivå, men i Göteborg gick de bara upp lite drygt 15 procent för en futtig extra fullmäktigeplats – detta med endast 8,3 procent av rösterna överlag. En stor anledning till det dåligt resultat har ansetts vara det nya partiet Demokraternas framfart och olika interna stridigheter inom SD.

Det är kanske valresultatet som har senarelagt de vänsterliberala mediernas attack mot Fogelklou. För ungefär fyra år sen uppmärksammade Aktuellt Fokus, även kallad ”BajsKim” Fredrikssons swishblogg, en koppling mellan Flashbackkontot ”afghan” och honom.

Nu verkar det nystartade drevet ha fått bra fart och SD:s pressekreterare Christian Krappedel har uttalat sig om ärendet. Han skall ha gjort ett uttalande till DN där har säger att ”partiet ser mycket allvarligt på inläggen som skrivits under pseudonym”. Krappedel menar vidare att partiets medlemsutskott kommer att utreda det hela. SD skall bland annat ha imponerats av olika säkerhetsexperter i Aftonbladets ”nya” granskning.

Enligt DN har tre personer i Göteborgs kommunstyrelse nu ha krävt Fogelklous avgång.

MEST POPULÄRA