tisdag, juni 15, 2021
 
HemKULTURJonna Jinton passerar 300 miljoner visningar på Youtube

Jonna Jinton passerar 300 miljoner visningar på Youtube

Gab

I veckan hände något historiskt på Youtube – den svenska stjärnan ”Jonna Jinton” gick förbi 300 miljoner visningar. Samtidigt har kanalen ackumulerat 3,6 miljoner följare över jordklotet. Jinton bor i Grundtjärn i Junsele vid Storsjön där hon också producerar många av sina populära reportage.

Jinton är född i Bjurås och bodde tidigt i Sollefteå, men då hennes pappa är från Göteborg är hon även göteborgare. Det är också hemstaden Sollefteå som har lockat upp henne till den norra delen av Sverige igen. I många av hennes program får man intrycket av att hon bor i vildmarken väldigt långt norrut men hemmet är faktiskt beläget lite söder om Umeå. Grundtjärn ligger bara ett stenkast norrut från den gamla hemstaden Sollefteå med norrländska mått mätt.

För runt tio år sedan började Jinton sända på Youtube och det hela startade med en enkel vinterpromenad som nu har setts över 100 000 gånger. I dag kommer dock hennes reportage snabbt upp till över en miljon visningar på bara någon vecka.

Parallellt med videoproduktionen har Jinton och hennes man Johan varit mycket driftiga och utvecklat flera verksamheter där de säljer konst och smycken på nätet.

Hennes klipp är i dag på engelska vilket har lockat en mycket stor internationell publik. I det mest populär programmet ”lurar” hon i sina tittare att de nordiska folken badar i isvak som en del av morgonrutinen. Andra populära klipp är ett två timmar långt inslag om ljudet som isarna ger ifrån sig på vintern.

I programmet nedan där hon sjunger nationalsången kan man få bra överblick av det som visas upp i hennes naturprogram.

VIDEO: Jonna Jinton sjunger nationalsången medan hon spelar upp blandade videoklipp.

Det är bara att gratulera till framgångarna.

MEST POPULÄRA