söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESIsabel "Buffa" Skoglund dömd för att ha gömt gängkriminelle pojkvännen Ala Bekhit

Isabel ”Buffa” Skoglund dömd för att ha gömt gängkriminelle pojkvännen Ala Bekhit

Gab

I fredags förra veckan dömde Stockholms tingsrätt ordningsvakten och influencern Isabel ”Buffa” Skoglund, 29, för skyddande av brottsling till en månads fängelse, att avtjäna som samhällstjänst med 50 timmar.

Bakgrunden är att Skoglund, som varit en framträdande profil i Kanal 5:s realityshow Tunnelbanan gömt sin gängkriminelle pojkvän, Ala Bekhit, 29, efter att denne fritagits från polisen i samband med att han greps för grovt vapenbrott. Skoglund hjälpte efteråt Bekhit att hålla sig undan från polisen medan han var häktad i sin utevaro och efterlyst för grovt vapenbrott genom att hämta honom med bil, skjutsa hem honom till sig, ge honom mat och låta honom uppehålla sig i bostaden under cirka tolv timmar tills han greps av polis.

Den kriminelle Bekhit är dömd för ett 30-tal brott, däribland försök till mord på en polis, han beskrivs som en känd gängledare och kopplas till en rad ouppklarade skjutningar i norr- och västerort och har kallats en central aktör i den organiserade brottsligheten i norra Stockholm i media.

Han kan med dagens lagstiftning inte utvisas eftersom han har beviljats svenskt medborgarskap.

MEST POPULÄRA