torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESIbrahim Baylan skiljer sig

Ibrahim Baylan skiljer sig

Gab

Näringsminister Ibrahim Baylan har påbörjat en separation från sin fru. När Nya Riks ringer hans pressekreterare Kajsa Loord för att fråga om det är hedersvåldsrelaterat hänvisar hon till e-post. Hon frågar dock flera gånger vem frilansjournalisten skriver för.

Det var under 2006 som statsminister Göran Persson var vigselförrättare och Baylan gifte sig med Anna Nilsson från Piteå. Sedan dess har de skaffat två barn men skiljer sig nu alltså av okänd anledning.

Enligt Södertörns tingsrätt lämnade de in en ansökan om skilsmässa de 25 mars 2021. De är redan nu folkbokförda på olika adresser i Huddinge.

Baylan importerades av vänsterextrema krafter under 80-talet för att vara med och avveckla den svenska demokratin. Han har sen dess återbördat Socialdemokraterna med råge och var redan 2006 minister för partiet.

Anna Nilsson kommenterar skilsmässan

När Nya Riks tar kontakt med Nilsson blir hon snabbt mycket aggressiv och menar att hennes telefonnummer är hemligt.

Är detta något som du kan kommentera?

– Jag vill inte att vi har haft det här samtalet. Jag vill inte ens att du skriver ingen kommentar. Du har inte varit i kontakt med mig.

Är det något hedersrelaterat eller?

– Absolut inte, herregud. Jag har ingen kommentar på det och jag vill inte att du skriver att att det inte är en kommentar. Det här samtalet har vi inte haft.

När Jimmie Åkesson skilde sig skrev nästan alla tidningar i Sverige om detta. Nu är det dock locket på och hela den samlade svenska presskåren tiger. Detta trots att det rör sig om en person med reell makt i det svenska samhället.

MEST POPULÄRA