tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESGrovt kriminella moderaten Patrik Thored blåste även Thorn privatfinans

Grovt kriminella moderaten Patrik Thored blåste även Thorn privatfinans

Gab

Under 2014-2016 bestal moderaten Patrik Thored det egna partiet på två miljoner kronor, något som han åtalades för i december 2019. Under april 2020 dömdes han därför till 21 månaders fängelse för tre fall av grov trolöshet mot huvudman. Nu faller ytterligare en dom från Gotlands tingsrätt där det framgår att han blåst Thorn privatfinans på 20 000 kronor i fickpengar.

I det nya fallet dök inte Thored upp på huvudförhandlingen eller på annat sätt hörde av sig. Detta då han troligtvis sitter inlåst på ett fängelse.

Trots att han började länsa partiets konto redan 2014 stod han under 2018 på riksdagslistan för första gången. Samtidigt avancerade han från plats 20 till tre på valsedeln till kommunfullmäktige.

Det är oklart om Moderaterna Gotland har några rutiner för bokföring och revision överhuvudtaget. Den lokala partiföreningen är registrerad som en ideell förening.

När Martin Kinnunen åtalades för bokföringsbrott uppmärksammandes det av Sveriges samlade press. Den fällande domen för Thored har fått en liten notis hos vänsterextrema Sveriges Radio.

MEST POPULÄRA