onsdag, juni 16, 2021
 
HemUTRIKESFylleskämt med hakkors resulterade i 19 månaders fängelse

Fylleskämt med hakkors resulterade i 19 månaders fängelse

Gab

En soldat i Österrike har nu dömts till lite drygt 1,5 års fängelse eftersom han tatuerade in hakkorset på sin pung under en fylla och senare visade upp konstverket för de som ville titta – det rapporterar Daily Mail. Enligt tidningen skall han ha hällt i sig en två flaskor whisky och sen gett sin bror uppdraget att tatuera in hakkorset på pungen. Eftersom han lade ut bilder online och visade den för kamrater har han nu dömts av en domstol i Klagenfurt. Domen innefattar även ett olaga vapeninnehav.

Domstolar i Österrike har tidigare gjort sig kända i liknande fall när de dömde författaren David Irving till tre års fängelse.

Soldaten skall enligt domstolen även ha lagt ut lagt ut nazistpropaganda och druckit från vinflaskor med Hitler på etiketten.

Den dömde visade ånger under rättegången och berättade att han råkade komma in i fel umgängeskretsar. Gällande tatueringen kunde han inte erbjuda en bra förklaring.

Hans advokat har meddelat att han har överklagat domen.

Österrike införde redan 1947 en lag om att man inte får försöka återuppliva eller glorifiera det tyska nationalsocialistiska arbetarpartiet. Det är därmed oklart hur tatueringen på pungen har bidraget till den övergripande brottsliga gärningen.

MEST POPULÄRA