torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESFredrik Kärrholm gråter ut på Twitter - förorten för nära lägenheten vid...

Fredrik Kärrholm gråter ut på Twitter – förorten för nära lägenheten vid Strandvägen

100-tusentals svenskar var redan etniskt rensade från "förorterna" när han föddes 1985

Gab

Sent på lördag natt den 26 juni 2021 lade Fredrik Kärrholm ut en beklagande text på Twitter. Tydligen har nu ”förorten” nått fram till hans bostadsområde i Stockholm vid Strandvägen – ett ställe där det inte är helt ovanligt med kvadratmeterpriser på 150 000 kronor. Vad Kärrholm tycks ha missat är ett svenskar faktiskt bodde i alla dessa förorter förut men har blivit etniskt rensade under runt 50 års tid.

Varken han eller tre vakter vågade säga ifrån, något som de givetvis hade vågat göra om det hade rört sig om den egna folkgruppen.

Texten:

I Brå:s nationella trygghetsundersökning tillfrågas personer om de känner sig otrygga vid utevistelse sent på kvällen i det egna bostadsområdet. Om jag hade blivit tillfrågad i undersökningen hade jag i hela mitt liv svarat att jag känner mig trygg där jag bor. Fram till i kväll.

Jag bor i Stockholm, nära Strandvägen. För den som är obekant med huvudstaden är det en kilometerlång esplanad med vackra lindar. På ena sidan ståtliga stenhus från förra sekelskiftet, på andra sidan Stockholms vatten. På gatans vattensida löper en kajpromenad, Strandvägskajen.

Sent på lördagkvällen, strax efter midnatt, tog jag en promenad längs Strandvägskajen. Under årets sommar har allt fler unga män från förorterna (tydlig sociolekt) börjat hänga här. I kväll var det fler än jag tidigare sett. Uppskattningsvis 50-100 personer och ett 20-tal bilar.

Längs gatan åkte bilar fram och tillbaka i höga hastigheter. Rödljus respekterades inte. Från bilarna parkerade på kajen spelades störande musik. Killar på elsparkcykel körde hänsynslöst och i full fart provocerande nära. Uteslutande möttes jag av argsinta och hotfulla blickar.

Stämningen på kajen var raka motsatsen till den harmoniska sommarnatt Monica Zetterlund sjöng om i Sakta vi gå genom stan. Doft av hö från en ljuv skärgårdsö var ersatt med påträngande stank från cannabis. Kajen var stökig, nedskräpad och präglad av asocialt dominansbeteende.

Tre parkeringsvakter stod passiva och betraktade kaoset. Förmodligen ditkommenderade av kommunen som en del i försöket att komma till rätta med problematiken. Uppenbarligen vågade de inget göra. Någon polis syntes ej till. Sannolikt är den knappa resursen upptagen med värre.

I höjd med Skeppargatan passerade jag en sista klunga av män med aggressiv uppsyn, som inte gjorde minsta ansats till att bereda någon väg. Jag fortsatte hemåt utan någon större lust att denna sommar ta en till kvällspromenad längs Strandvägskajen.

Jag har jobbat som polis i 12 år, bland annat i Rinkeby, så jag överreagerar inte. Det är sorgligt att konstatera att en sen kvällspromenad på Strandvägen i Stockholm inte längre känns vare sig trygg eller trivsam.

Överlag är Kärrholms text helt omöjlig att förstå. Att ”förorten” befinner sig vid Strandvägen minskar givetvis bara segregationen och kan därmed bara tillföra positiva saker. Följaktligen förtjänar uppenbarligen Östermalmsborna alla de negativa effekter som följer med massmigrationen till Sverige. De lär inte förunna sig de enda fördelarna som finns, nämligen däckbyte för 250 kronor och ett klipp för 80 – och så skall de leva.

Kärrholm hånas kraftfullt i tråden och Jeanette berättar han hon nästan blev våldtäktskidnappad på samma gata. Var skickar vi NIMBY (Not In My Backyard)-välkomstpaket? undrar en annan. Andra undrar om han har varit i Malmö under sin livstid eller besökt Göteborg på senare tid.

MEST POPULÄRA