tisdag, juni 15, 2021
 
HemKULTURFeministiskt Perspektiv går i graven efter indraget presstöd

Feministiskt Perspektiv går i graven efter indraget presstöd

Gab

Den vänsterextrema feministtidningen Feministiskt Perspektiv (Fempers) går nu i graven efter att presstödet blivit indraget. I ett första steg hade redaktionen bestämt sig för att halvera upplagan, men har nu alltså bestämt sig för att lägga ner hela verksamheten. Tidningen har under åren anmälts för fusk med sina prenumerationer där de bara tagit 500 kronor om året inklusive moms för 100 utgåvor.

Flertalet personer skall också ha gått igenom föreningens årsredovisningar och uppmärksammat Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) på oegentligheter. Detta kunde dock inte utredas då Fempers ”tappade bort” hela sitt prenumerationsregister i ett påstått datahaveri.

Problemen med registret skall ha startat under våren 2019 vilket tidningen menar har lett till att över 400 kunder ”försvann” under 2020. Tydligen har de inte lyckats ”hitta” sina prenumeranter igen då ”lämpliga” redovisningsverifikat uppenbarligen inte har funnits för fakturorna. Redaktionen menar i alla fall att de aldrig lyckades komma tillbaka över 1 500 prenumerationer vilket resulterade i indraget presstöd.

MPRT har tidigare blivit lurade på tiotusentals miljoner i presstöd av tidningarna Liberación och Tempus. I det första fallet plagierade tidningen nästan hela innehållet medan Tempus bara hade hälften av de påstådda prenumeranterna.

Enligt bedömare som Nya Riks talat med är Fempers prat om ”datahaveri” en total skandal och menar att det saknas motstycke till ”kvalificerat skitsnack” i MPRT:s historia.

Fempers marknadsför nu den syndikalistiska tidningen Arbetaren på hemsidan. Arbetaren ges ut av fackföreningen SAC.

MEST POPULÄRA