torsdag, juli 29, 2021
 
HemUTRIKESFem gånger så vanligt med självmord jämfört med covid-19 dödsfall för personer...

Fem gånger så vanligt med självmord jämfört med covid-19 dödsfall för personer under 18 år

Gab

Enligt en preliminär forskningsrapport skriven av Claire Smith med ”NHS England and Improvement” och flertalet medförfattare var det under det första året med covid-19 i Storbritannien fem gånger så vanligt att personer under 18 år tog livet av sig än dog i sviterna av viruset.

De kom bland annat fram till att bara 25 barn under 18 år dog mellan februari 2020-2021 till följd av virusinfektionen. Ungefär 61 barn dog efter att ha testat positivt men i 36 av fallet fann de ingen koppling mellan covid-19 och den verkliga dödsorsaken.

Samtidigt skall 124 barn ha begått självmord och 268 dött från olika former av trauman.

Dr. Elizabeth Whittaker med Imperial College London sa att forskarna hoppas att informationen skall ha en lugnade effekt för barn, unga och deras familjer.

Rapporten avslutar med att konstatera att dödligheten för de infekterade i gruppen är 5 per 100.000 och att dödligheten överlag har varit 2 per varje miljon invånare. De flesta av de som dog hade en eller flera underliggande sjukdomar så som särskild neurodisabilitet och livsbegränsande tillstånd. De flesta som dog var över tio år gamla och av asiatiskt eller afrikanskt ursprung.

MEST POPULÄRA