söndag, augusti 1, 2021
 
HemUTRIKESFBI utredde inte arab som utsatte över 300 barn för sexualbrott

FBI utredde inte arab som utsatte över 300 barn för sexualbrott

FBI beskylls nu för inkompetens i fallet Larry Nasser

Gab

Nya kritik kommer nu i fallet Larry Nasser, en libanesisk arab född i USA som begått en extrem mängd sexualbrott mot framförallt unga barn som höll på med gymnastik. Arabens framfart bland barnen fick stor uppmärksamhet i samband med att Netflix släppte en dokumentär under 2020, Athlete A.

Vissa av hans offer skall ha varit så unga som sex år och det finns hundratals vittnesmål över hans sexualbrott. Märkbart är att Michigan State University betalade ut ungefär 500 miljoner dollar i skadestånd till 322 offer vilket indikerar att araben troligtvis är den värsta sexualbrottslingen i USA:s historia.

Nu klandras FBI eftersom de inte tog de första larmen på allvar. Detta enligt nättidningen Zerohedge. Enligt artikeln fick de rapporter redan under juli 2015, men agerade inte överhuvudtaget under minst ett år. Under tiden kunde därför Nasser utsätta ytterligare 40 barn för sexualbrott.

Rapporten som släpptes av Department of Justice för en dag sen riktar svidande kritik mot FBI och framställer dem som grovt administrativt inkompetenta. De har till exempel inte ens gått igenom det inlämnade bevismaterialet och inte lämnat över fallet till rätt avdelning inom organisationen.

När araben arresterades den 16 december 2016 hittade FBI mer än 37 000 barnpornografiska bilder och en video när han begick övergrepp mot barn.

MEST POPULÄRA