söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESFackpampen Nicklas Gustafsson-Sundvall - alla ska känna sig trygga på jobbet -...

Fackpampen Nicklas Gustafsson-Sundvall – alla ska känna sig trygga på jobbet – doxar arbetsplatser på Twitter

Gab

Avdelningschefen Nicklas Gustafsson-Sundvall på Västerås Stad var tidigare distriktsordförande för HBT-Socialdemokrater i Västmanland. Innan detta var har alkoholist och facklig företrädare för Kommunal och dessutom ombudsman för Unionen. Samtidigt driver han dock Twitterkontot ”Nicklas and the city”. I helgen hamnade han i polemik om Prideflaggan och dess syfte, men istället för att gå i debatt kartlade han en persons arbetsplats och lade ut den på kontot med syftet att få honom sparkad från jobbet.

När han var sektionsordförande för Kommunal i Västerås menade han dock att ”alla skall känna sig trygga på jobbet”. Enligt artikeln är han en förebild för ”medlemmar som har blivit trakasserade på arbetsplatsen” och tycker själv att man skall vara öppen med vem man är. I sin arbete skall ha varit med och tagit fram en plan för att stärka ”inkludering”. Gustafsson-Sundvall avslutar med att ”facket kan verkligen hjälpa till om man har trakasserats på jobbet”.

Det var efter att en person skrivit följande om Pride-flaggan som Gustafsson-Sundvall gick till attack ”Den flaggan handlar inte om det överhuvudtaget längre. Sätta skräck i dem som inte anammar den, kontroll. Den flaggan tillsammans med värdegrund är två marxistiska verktyg att likrikta folk till lagom produktiva och följsamma medborgare.”

Efter att Gustafsson-Sundvall lagt ut arbetsplatsen för personen med det uppenbara syftet att skapa trakasserier mot personen där påpekar han att kollegorna på arbetsplatsen ”säkert är jättestolta över honom”. När personen undrar varför han drar in en arbetsgivare i diskussionen skriver han ”get over it already! jesus”.

I en intervju med VLT påpekade han att det är ”särskilt viktigt att policyer efterlevs”.

MEST POPULÄRA