torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESExpo-kopplade vänsterextremisten Fanny Edstam på Sahlgrenska skyddar nu Tor Alsén - sjukhuset...

Expo-kopplade vänsterextremisten Fanny Edstam på Sahlgrenska skyddar nu Tor Alsén – sjukhuset vägrar svara på frågor

Gab

Nya Riks har i dag både ringt och e-postat presstjänsten på Sahlgrenska för att få mer information om hur de hanterar fallet med Tor Alsén som bland annat har mordhotat sjukhusets ledning och varit med under politiska attentat mot AfS-Christians hem. På telefon kommer vi i kontakt med en Fanny Edstam som först är vänligt inställt och menar att hon känner till fallet. Hon vägrar dock att svara på våra frågor och hänvisar sen till e-post. Hon meddelar sen via e-post att sjukhuset vägrar svara på alla frågor.

Efter en kontroll på sociala medier visar det sig dock att hon har kopplingar till flera vänsterextrema nätverk i Sverige. Hon är bland annat bekant med Expos Jonathan Leman men även August Eliasson som är chefredaktör på kommunistiska tidningen Proletären. Joel Assarsson från Röd Front dyker också upp bland vännerna. Hennes kopplingar till extremvänstern går ännu längre då hon är vän med Nora Lorek som åsiktsregistrerar personer från Alternativ för Sverige när de har möten. I situationen är hon alltså grovt jävigt och borde entledigas från Sahlgrenska eller i varje fall inte få lov att fatta beslut om ärendet.

Vänner till Fanny på Sahlgrenskas presstjänst. Skärmdumpar från Facebook Nya Riks.

Nya Riks kommer fortlöpande att rapportera runt utvecklingen i ärendet, men kan alltså inte längre använda sig av Sahlgrenskas presstjänst då den har tagits över av en person med tydliga kopplingar till våldsbejakande vänsterextremism.

Frågorna var bland annat:

Vad är status för Tor Alsén. Jobbar han vidare som vanligt?

Det har framkommit att han ligger bakom politiskt motiverade attentat i Göteborg. Hur ställer ni er till detta?

Han önskar döda hela ledningsgruppen på Sahlgrenska. Hur ställer ni er till detta?

Nya Riks har även sökt Alséns chef Daniel Johansson på akutmottagningen men växeln insisterar på att man ringer direkt till pressavdelningen.

MEST POPULÄRA