söndag, augusti 1, 2021
 
HemUTRIKESEngland bytte in tre svarta för att lägga straffar och marknadsföra mångkulturen...

England bytte in tre svarta för att lägga straffar och marknadsföra mångkulturen – förlorade matchen

Gab

Det ”svart makt” hyllande engelska laget förlorade i dag finalen i UEFA EURO 2020. Detta efter straffläggning mot Italien som slutade 3-2. Det har uppmärksammats att engelsmännen genomgående gått ner på knäna för att hylla ”Black Lives Matter” – något som de blivit mycket kritiserade och utbuade för. De har därmed troligtvis hela tiden haft som baktanke att skapa en svart hjälte i turneringen.

När avgörandets stund var kommen och ”rasisterna skulle tystas” för evigt, gick det dock inte så bra att skapa denna hjälte. De svarta männen Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka, som byttes in i alla hast, missade alla sina straffar.

Den 19-åriga Saka byttes in efter 71 minuters spel medan både Rashford (23) och Sancho (21) sattes in efter 120 minuter. Varken Rashford eller Sancho har varit ordinarie överhuvudtaget i turneringen utan byttes enbart in för att lägga en straff i finalen. Saka som är mest mörkhyade fick den sista och femte straffen.

De två vita engelska spelarna satte sina straffar, men de fick lägga första och andra straffen då svarta män skulle avgöra.

MEST POPULÄRA