torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESEFTERLYSNING: Polis försökte knäcka av skärmen på kamera och misshandlade journalist

EFTERLYSNING: Polis försökte knäcka av skärmen på kamera och misshandlade journalist

Polisen blev snabbt våldsamma mot den svenska journalisten. När svarta demonstrerar går de ner på knä.

Gab

En polis misshandlade den 1 maj 2021 journalisten Jesper Johansson när han arbetade vid en demonstration i Stockholm. Från videon som är tillgänglig nedan framgår att polisen med beteckningen ”D12 1” går upp mot journalisten från ett avstånd på över 1,5 meter och försöker vrida kameran ur hans hand. Enligt vittnesuppgifter tog han tag i videokamerans skärm så att den riskerades knäckas av. Efter detta anslöt tre poliskollegor och misshandlade journalisten med batongslag.

Om du känner igen polisen som påbörjade attacken mot journalisten vänligen hör av dig till redaktionen här. Polisbilen som misshandeln utfördes vid har registreringsnummer OTO419.

VIDEO: Polisen som gav sig på journalisten är nu efterlyst.

Enligt polisen skall Johansson nu åtalas för våldsamt motstånd. Detta eftersom han inte lät polisen förstöra hans kamerautrustning. Från alla tillgängliga filmer av händelsen är det uppenbart att polisen gick till attack med motivering att dennes ansikte filmades. Det är dock helt lagligt att filma polisen i Sverige.

Johansson kan även komma att åtalas för ”sabotage mot blåljusverksamhet”. Grovt blåljussabotage har livstids fängelse på straffskalan.

KällorSwebbTV

MEST POPULÄRA