söndag, augusti 1, 2021
 
HemINRIKESDe 14 orden olagliga i nytt åtal - förbjudet att vilja rädda...

De 14 orden olagliga i nytt åtal – förbjudet att vilja rädda vita folkgrupper

Gab

Åklagarkammaren i Uddevalla går nu rejält med stövlarna över yttrandefriheten och försöker göra det olagligt att yttra de ”14 orden”. Det är kammaråklagare Malin Bogren som den 4 maj 2021 lämnade in en stämningsansökan om hets mot folkgrupp vid den lokala tingsrätten. De 14 orden säger kort och gott att ”Vi måste säkra existensen av vårt folk och en framtid för våra vita barn” – något som nu kan bli olagligt att yttra om Bogren får som hon vill. Bogren har även varit förundersökningsledare för polisen.

När polisen delgav den misstänkte var de mycket noga med att påpeka att de 14 orden är olagliga att uttrycka. I förundersökningen beskriver de i detalj vad orden betyder.

De 14 orden nämns som olagliga att yttra i ett nytt åtal hos Uddevalla tingsrätt. Skärmdump Nya Riks.

Utredarna letar även vidare in ett ”hatlexikon” från Center mot våldsbejakande extremism. I detta lexikon, som handlar om ”vit-makt miljön”, beskrivs på sidorna 40-41 i detalj hur de 14 orden är centralt i högerextrema sammanhang. Skärmdumpen nedan har infogats i förundersökningen:

De 14 orden är olagliga att yttra och innebörden utreddes nog av polisen. Skärmdump Nya Riks.

I ett förhör pressas den misstänkta att erkänna att hon vill rädda vita barn och säkerställa deras existens. Det framstår som att polisen vill få personen att erkänna uppsåtet att vilja skydda vita barn.

Polisen försöker bevisa uppsåt. Skärmdump Nya Riks.

Polisen som genomförde förhöret på Uddevallas polisstation heter Josef Alm.

Bogren har i sin stämningsansökan även kommit fram till att talet 88 är olagligt eftersom det kan översättas till HH som i sin tur kan översättas till Heil Hitler.

MEST POPULÄRA