torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESFallet Tor Alsén: Ny vänsterextrem beskyddare på Sahlgrenska identifierad - Hanna Björnheden

Fallet Tor Alsén: Ny vänsterextrem beskyddare på Sahlgrenska identifierad – Hanna Björnheden

Bortgjord - ringde från privat Swish-kopplat nummer och blev identifierad

Gab

Historien om de upprepade attackerna mot AfS-Christians bostad där den våldsbejakande AFA-iten Tor Alséns flyktbil identifierades blir märkligare och märkligare. Hade detta rört sig en person på högerkanten hade saken redan varit klar. Han hade varit sparkad och allt varit offentligt från Sahlgrenskas sida, eller åtminstone öppet under utredning. Men trots upprepade mordhot i podden Komintern mot personalen på sjukhuset får sjuksköterskan Alsén jobba kvar och pressavdelningen gör allt för att skydda honom eller tysta ner händelsen.

Nya Riks har redan avslöjat att den Expo-kopplade Fanny Edstam som är kompis med personer som åsiktsregistrerar Alternativ för Sveriges mötesdeltagare gör allt i sin makt för att stänga ner informationsflödet. När hon vägrade svara på våra frågor via telefon var hennes strategi att försöka identifiera journalisten via e-post istället.

Den senaste i raden av beskyddare är den mycket ljusskygga Hanna Björnheden som vägar berätta vad hon heter eller vem som fattar besluten på Sahlgrenska. Hon gjorde dock misstaget att ringa en journalist från sin privata mobil som också är kopplad till hennes Swish.

En snabb genomgång på sociala medier visar sig att detta är ytterligare en vänsterextrem journalist som tidigare har jobbat på Göteborgs-Posten. Som aktivist på tidningen marknadsförde hon med kraft Miljöpartiet och drevade för mer resurser till ”utsatta” i en stor variation av områden.

På sociala medier visar hon ligger någonstans mellan radikal vänsterfeminism och kommunism. Den enda partiledare hon gillar är Jones Sjöstedt och när det gäller partier endast Feministiskt Initiativ. Hon gillar också den våldsbejakande publikationen Blankspot Project som drivs av revolutionären Martin Schibbye.

Hanna Björnheden har även hon kopplingar långt ut på vänsterkanten. Skärmdump Nya Riks.

Det är mycket troligt att Sahlgrenskas pressjour samarbetar med våldsbejakande vänsterextrema grupper som vill avveckla demokratin. Det är oklart om det finns någon anställd på Sahlgrenskas pressavdelning som inte är politiskt allierad med Alsén.

MEST POPULÄRA