torsdag, juli 29, 2021
 
HemINRIKESÅklagare Virpi Alajarva i ny skandal - nu bryter hon mot Europakonventionen

Åklagare Virpi Alajarva i ny skandal – nu bryter hon mot Europakonventionen

Nya Riks har på snabb tid identifierat fem åklagare som bryter mot reglerna

Gab

Nya Riks skrev i maj 2021 om åklagare Virpi Alajarva som totalt missförstått hur delningar hanteras på sociala medier. Hon åtalade därför felaktigt för den synliga delningsbilden för två videor. Nu har hon gjort bort sig rejält igen och satt nytt svenska rekord i åtalsslöhet. I detta fall har det tagit henne hela 1 244 dagar från brottstillfället till att lämna in en stämningsansökan. Ett mer solklart brott mot Europakonventionens sjätte artikel går knappt att hitta.

Hon sållar sig nu alltså till gruppen av kriminella åklagare Nina LjungJens Göransson, Frieda Gummesson och Jannike Bjurenheim som helt har tappat fattningen och grovt kränker de misstänkta. Att utreda och åtala en person för att de skrivit ordet ”muslimsvin” på sociala medier över fyra år handlar givetvis om medveten psykisk tortyr av vad åklagarna upplever som politiska motståndare. De är alla väl införstådda med den stress som ett pågående åtal skapar för en person medan åtalet pågår och begår det tortyrliknande brottet med uppsåt.

I utredningen gällande det fyra år gamla brottet har åklagaren fått stöd av polisen Emma Tengskog som gjort sig känd för att skrika på de åtalade under förhör. Även Martina Lindberg som gillar förnedringstopsningar och grova förföljelser deltog i utredningsarbetet.

Den åtalade frikändes av tingsrätten men har nu dömts för fyra fall av hets mot folkgrupp av Göta hovrätt. Han skrev bland annat att ”det enda dom förstår är en gyttorp 12a i bakhuvudet”.

Det är oklart vilken folkgrupp som blev utsatt för brott i detta fall. Personen dömdes mot sitt nekande. Hovrättspresidenten Charlotte Brokelind har sökts för en kommentar.

MEST POPULÄRA