torsdag, juni 17, 2021
 
HemINRIKESAggressiv etiopier slår svenska barn i Vilhelmina

Aggressiv etiopier slår svenska barn i Vilhelmina

Gab

Den 17-åriga Khaled Farhan Hawas Hussein har nu dömts av Lycksele tingsrätt efter att han gett sig på två svenska barn som går på Hembergsskolan i Vilhelmina. Domen kom den 10 maj 2021 och enligt den skall han ha begått aggressiva våldsbrott den 27 november 2020 och 29 januari 2021. Han dömdes för ringa misshandel och ofredande.

I det första fallet observerade vittnet Westin höga röster och såg att Hussein sprang mot ett svenskt barn som satt i en soffa. När Westin hade hunnit fram till platsen hade Khaled redan slagit barnet i ansiktet.

I det andra fallet tog Hussein tag i ett annat barns kläder eller hals och puttade ned honom bakåt i golvet. Enligt offret skall Hussein ha tagit ett hårt strupgrepp och drog sedan ned honom på golvet. När han låg på golvet tog Hussein ett nytt hårt strupgrepp på honom.

Hussein erkände gärningarna men menade att han fick bete sig på detta sätt på grund av rasism som skall ha riktats mot honom.

Barnen fick inga skadestånd men Hussein skall betala in 2 000 kronor i dagsböter.

Den etiopiska medborgaren slipper utvisning eftersom inte ens våldtäkt leder till utvisning längre. När Hussein begår värre brott i framtiden kommer det inte vara möjligt att utvisa honom då han troligtvis kom till Sverige innan han var ”15 år” gammal. Då är det som princip omöjligt att utvisa en person.

MEST POPULÄRA