tisdag, juni 15, 2021
 
HemINRIKESAftonbladet drev Benny Fredriksson till självmord - nu hatdrevar de mot Stoppa...

Aftonbladet drev Benny Fredriksson till självmord – nu hatdrevar de mot Stoppa Pressarnas ”etik”

Försöker samordna attack via MO, MPRT och JK

Gab

Den vänsterextrema och socialdemokratisk tidningen Aftonbladet har nu startat ett stort hatdrev mot Stoppa Pressarna (SP). Det hela verkar gå ut på att Aftonbladets ledning inte tycker att SP följer de ”medieetiskt reglerna” – samtidigt som de själva är den värsta tidningen i hela landet enligt Medieombudsmannens statistik och bland annat drev stadsteaterns Benny Fredriksson till självmord. De fälldes under 2019 för denna grova överträdelse.

Drevet mot SP leds av Christoffer Nilsson, Olof Svensson, Martin Schori och en grupp bestående av Natalie Demirian, Ebba Thornéus, Stina Dahlgren.

Alla har var sin ingång eller anfallsvinkel i den samordnade smutskastningskampanjen. Nilsson försöker smäda den ansvariga utgivaren Daniel Nyhlén och sammankoppla honom med terroristen Rakhmat Akilov i en artikel som är helt nerlusad med påhopp som ligger långt utanför de pressetiska ramarna. Han påstår vidare att sajten utreds för ”grovt förtal” av Justitiekanslern (JK) – utan att nämna att JK är en vänsterextrem myndighet som punktmarkerar allt som Socialdemokraterna pekar på. Han anklagar också Nyhlén för ”folkbokföringsbrott” och annan ekonomisk brottslighet trots att han aldrig har åtalats. Hela artikeln dryper av den värsta sortens boulevardjournalistik där skribent helt har gått över till öppen prostitution.

Svensson å sin sida lurar med Medieombudsmannen (MO) Caspar Opitz i drevet. Detta trots att SP inte ens är anslutna till MO – möjligtvis då den privata föreningen fram tills nyligen drevs av Ola Sigvardsson som har en bakgrund inom revolutionär kommunism. Svensson menar vidare att JK bara har åtalat en ansvarig utgivare två gånger de senaste 20 åren vilket är helt felaktigt.

I opinionsartikeln från Schori framkommer att Aftonbladet själva sitter med i den medieetiska nämnden och alltså kan bötfälla andra tidningar. I själva verket är hela nämnden fylld till bredden med enbart medstörmsmedias värsta vänsterextremister. Att den egna tidningen fick flest fällningar av MO I hela landet nämns ingenstans i Schoris text.

Aftonbladet anmäls näst mest i landet. Skärmdump Nya Riks.

I MO:s årsberättelse för 2019 stå det att Aftonbladet fick hela 58 anmälningar mot sig under året.

De tre kvinnorna som är med i attacken mot SP skriver in en helt ointressant inlaga om vad de av SP omskrivna personerna har känt i sina kroppar.

MEST POPULÄRA