tisdag, juni 15, 2021
 
HemOPINIONAfroamerikanen Kalis Loyd i rasistattack mot vita svenskar i Dagens Nyheter

Afroamerikanen Kalis Loyd i rasistattack mot vita svenskar i Dagens Nyheter

Gab

De svarta basketspelaren Kalis Loyd, som är dotter till den amerikanska basketspelaren Otis Loyd, går nu till grov attack mot vita svenskar i en insändare i Dagens Nyheter (DN). Nya Riks uppmärksammade tidigare i dag grov rasism av Ulrika By där hon publicerade vilseledande information om vilka som begår överfallsvåldtäkter i Sverige. Precis som i fallet med Ulrika vill nu Loyd skuldbelägga personer med vit hudfärg när sanningen är omvänd – svarta har nämligen bara fördelar av att leva i vita länder jämfört med i Afrika eller på Haiti. Nu flyttar tidningen fram sina vänsterextrema position ännu mer med öppet rashat mot vita.

Loyd börjar att beskriva att hon vill att ”basketen blir mer inkluderande, mindre skadlig för bruna och svarta utövare” – detta samtidigt som sporten uppenbarligen helt domineras på det globala planet av just svarta spelare.

Hon skriver vidare att Basketbollförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo i ”egenskap av vit man, inte är i en position att uttala sig huruvida rasism förekommer, eller hur rasismen tar sig uttryck”.

Hon fortsätter och raljera med att han aldrig har ”utsatts för rasism, och kan, per definition” in dela hennes bild. Hon tycker vidare att han skall ”visa ödmjukhet, vara lyhörd och solidarisk med de som utsätts” med de icke-vita som utsätts för rasismens olika angrepp.

Men Loyd blir ännu mer skogstokig i sin insändare och menar att hon inte ens omfattas av en bevisbörda när hon hatar vita. Hon skall inte behöva ge exempel på vad hennes folkgrupp utsätts för – när man begär ”konkreta exempel lägger han återigen bördan på mig” skjuter hon till med.

Hon attackerar slutligen DN:s vita läsare och påstår att de bidrar till ”upprätthållandet av en orättvis maktordning som gynnar vita, och missgynnar bruna och svarta”.

Loyd borde verkligen ta sig en funderare. Vad utsätts en svensk obeslöjad flicka för när hon gruppvåldtas av Loyds folkgrupp? Vad utsätts en sydafrikansk vit bonde för när fem svarta hackar upp honom i smådelar med yxor?

Det sista Sverige behöver är väl just otacksamma afrikaner vars välstånd enbart har skapats av de får leva i vita civiliserande länder med en fungerande infrastruktur. Packa din skit och dra. Flytta till Haiti och hjälp till.

Loyds pappa Otis flyttade till rasismens Sverige 1974 och valde att stanna.

MEST POPULÄRA